laptop hotel

Een digitale nomadische levensstijl

Globalisering heeft veranderd hoe we leven, dingen kopen, en soms, hoe we denken. Een nomadische levensstijl is een andere groeiende trend in het brede onderwerp van reizen. Jongeren en zelfs senioren omarmen een nieuwe levensstijl die gedurfd is en vol avontuur zit. Laten we eens een kijkje nemen in de gekke levensstijl van nomaden.

Reizen diep niet snel

Nomaden zijn van plan om een nieuwe stad of omgeving echt te leren kennen door er maanden, soms zelfs jaren te verblijven. Nomaden houden er niet van om snel te reizen omdat ze de cultuur van hun gekozen bestemming niet willen ontrafelen. Ze vragen zich niet af wat ze in Amsterdam moeten doen. Ze maken plannen, maar laten die plannen niet in de weg staan als ze iets nieuws willen ontdekken. Nomaden reizen liever diep en langzaam. Ze zullen vaak online werken en via hun blogs in hun levensonderhoud voorzien terwijl ze hun dagelijkse ervaringen documenteren in de plaats waar ze zich op dat moment bevinden.

Ze kunnen zich niet te veel hechten

Verbintenissen worden onze wortels die ons geaard maken. Voor nomaden zijn gehechtheden leuk, zoals nieuwe mensen ontmoeten in Amsterdam. Maar wanneer het tijd is om te verhuizen, is het tijd om te verhuizen. Dit is een van de redenen waarom nomaden zich niet te veel hechten. Het maakt het moeilijker om op reis te gaan als je weet dat er mensen zijn die je achter zult laten.

Verandering is thuis

Voor normale mensen kan een verandering van uitzicht of een simpele wandeling naar buiten onze dorst naar verandering stillen. Maar voor nomaden is verandering thuis. Zij raken opgewonden als er iets nieuws te beleven valt. Nomaden zijn niet gewend aan de conventionele manier van leven waarin je afstudeert, kinderen krijgt, een Amsterdamse kaart krijgt, een huis en een auto koopt. Ze hebben een constante verandering nodig om hen van binnenuit te blijven voeden en inspireren. Nomaden zijn vaak zeer interessante mensen omdat ze gecultiveerd zijn en rijk aan ervaring. Ze houden van de spontaniteit van het leven, en ze genieten van verandering in plaats van er bang voor te zijn.