Duurzaamheid

Inntel Hotels Resort Zutphen doet net wat meer om uw verblijf een succes te maken, zonder dat daarbij de natuur en het milieu extra worden belast. Het nemen van sociale verantwoordelijkheid is een belangrijk uitgangspunt in de bedrijfsvoering; kleine maatregelen hebben vaak groots effect, zónder dat dit ten koste gaat van uw comfort.

MVO, PSO erkenning 

Inntel Hotels Resort Zutphen heeft als eerste horecabedrijf van Nederland de PSO erkenning ontvangen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit betekent dat Inntel Hotels Resort Zutphen zowel kwantitatief als kwalitatief een grote bijdrage levert op het gebied van sociaal ondernemen. Uit de onafhankelijke toetsing bleek dat Inntel wordt erkend met de hoogste trede 3.

Burgermeester Gerritsen: "Tijdens een bedrijfsbezoek zijn wij als college uitvoerig geïnformeerd over de bijzondere aanpak van Hotel Inntel op het terrein van duurzaamheid en MVO. Ik ben onder de indruk van de door het management bereikte resultaten. Daarom wat ons betreft volkomen terecht dat zij nu hierop deze mooie onderscheiding hebben. Op de foto Burgemeester Gerritsen, Henk Hölscher, General Manager en een team van begeleiders op de werkvloer.       

Wilt u meer weten over PSO kijk op www.pso-nederland.nl

Duurzaamheid 

Green Key is een internationaal keurmerk  voor duurzame bedrijven  in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze ondeneming  op natuur en milieu te ninimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving van ons vereist. Het certificaat kent drie niveaus; brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het milieuvriendelijke niveau. Inntel Hotels Resort Zutphen is in het bezit van een Gouden Green  Key met  het hoogst aantal punten van alle hotels in Nederland. Een belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat u, als onze gast, geen hinder ondervindt van de duurzame acties die wij ondernemen. Er wordt uiteraard niet van u verwacht dat u tijdens uw vakantie continu rekening houdt met de natuur en het milieu. In tegendeel: u zult wellicht nog meer van uw vakantie genieten wetende dat u op een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manier bezig bent.

Samenwerking

Inntel Hotels Resort Zutphen heeft een stevige balans gevonden tussen duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen en comfort:

  • Samenwerking met het Plein om mensen met andere kwaliteiten een werkplek te bieden en te begeleiden
  • Workshops voor scholen om ook anderen te inspireren
  • Betrokken bij het Vier Steden Overleg inzake de participatiewet, hiervoor ontving het hotel zelfs het Groene Lintje van GroenLinks


Duurzaam verblijf

Wat merkt u nou van de duurzame maatregelen tijdens uw verblijf? Wij gaan bijvoorbeeld zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke, warme douche! Daarnaast:

  • Serveren we gerechten gemaakt van heerlijke streekproducten
  • Zijn alle apparaten energiezuinig
  • Gebruiken we zoveel mogelijk LED verlichting
  • Bieden we oplaadpunten voor electrische fietsen
  • En hebben we brandblussers met ECO-foam voorzien van een mileukenmerk


Dit alles bevordert niet alleen uw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu! Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl